Læs mere om de forskellige lånetyper

Læs om de forskellige låne typer

Forbrugslån

Et forbrugslån kan sagtens være den bedste løsning for dig. Det passer måske især til dig, som vil tage et online lån og undgå at bruge tid på at indsamle årsopgørelser og fortælle om hvad du skal bruge pengene til . Det er bade mere kompliceret og ikke særlig anonymt.

En af de store fordele ved at tage et forbrugslån uden sikkerhed er, at du kan låne penge, selvom du ikke har mulighed for at pantsætte værdier såsom hus og bil.

Kvik Lån

Surfer du ofte på nettet og / eller ser du ofte fjernsyn, så kan du næsten ikke undgå at støde på nogle af de mange reklamer om kviklån. Der er nemlig et stigende antal låneudbydere, som udbyder de såkaldte kviklån. Læser du hele dette blogindlæg, så kan du læse nogle relevante fakta om kviklån, som du måske ikke kendte til i forvejen.

Minimumsalderen er 18 år (eller op til 20-23 år

Selvom du føler dig ansvarlig og klog på økonomi, så har du desværre ingen mulighed for at optage et lån, hvis du ikke er myndiggjort. Du skal nemlig som minimum være 18 år gammel for at få udstedt et kviklån. 18 år er den lovpligtige minimumsalder, men der er også mange danske låneudbydere, som har valgt, at de kun vil låne penge til personer, som er minimum 20-23 år. Du kan altså ikke forvente, at alle låneselskaber vil låne dig penge, hvis du er 18-19 år.

Lånet med den laveste rente er ikke altid det billigste

Det er ikke usandsynligt, at du vil komme til at føle dig en smule snydt, hvis du vælger lånet med den laveste rente og efterfølgende finder ud af, at det ikke var det billigste lån. Du kan dog kun bebrejde dig selv, da det er dit ansvar at undersøge lånets samlede omkostninger, før du sætter din underskrift på kontrakten. ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) fortæller dig, hvor meget det koster at optage et kviklån – vel at bemærke når alle omkostninger er lagt sammen. Er du på udkig efter en oversigt, så kan du se en her

Det er ikke risikofrit

Du kan blive stillet til regnskab for de fleste af dine handlinger i dit liv, og det gælder også, hvis du optager et lån. Indgår du en juridisk aftale, så forventes det, at du overholder aftalen. Overholder du ikke aftalen, vil det kunne komme til at gøre ondt på både pengepungen og samvittigheden. Før du låner penge, skal du være helt sikker på, at du rent faktisk kan tilbagebetale lånet, da det selvsagt er en meget afgørende faktor. Løber du ind i uforudsete problemer rent økonomisk, så bør du kontakte dit låneselskab, så I kan finde en løsning.

Det er sikkert

 I dag er det mere sikkert at optage kviklån end nogensinde før, hvilket vi især kan takke den teknologiske udvikling for. Du kan nemlig være helt tryg ved at indtaste dine personfølsomme oplysninger, da det foregår på en krypteret side. Det tager ikke mange øjeblikke at godkende og underskrive en låneaftale via NemID – en sikker selvbetjeningsløsning for private og erhverv. Der er kun en meget lille risiko for misbrug, hvorfor du ikke skal være bekymret.

Det hele foregår på nettet
Det er ikke så mange år siden, at man blev inviteret til møde med sin bankrådgiver, hvis man havde et ønske om at låne penge. Det er stadig muligt at låne penge i banken, men hvis du vil optage et kviklån, vil det være oplagt for dig at gøre det på nettet. Her har du nemlig mulighed for at låne et givent beløb, netop i momentet når du står og mangler penge. På nettet er det både hurtigt og bekvemt at låne penge.

Mini Lån

Minilån er små lån typisk op til 10.000 kr. som du hurtigt får udbetalt.
Ordet definere, at der er tale om lån af mindre beløb. Det er altså i modsætning til førnævnte begreber det mulige lånebeløb, der refereres til her. Minilån dækker udelukkende over små beløb, og derfor egner denne type lån sig nærmest udelukkende til mindre dagligdagskøb – og altså ikke til større investeringer som lejligheder, biler, huse eller lign.

Minilån med små lånebeløb, betyder for oftest, at det også er et lån, der er hurtigt at optage og som ikke kræver en stor bunke papirer. Du kan hos flere låneudbyder også optage lån som 18 årig.

Kassekredit

En kassekredit kan ofte være en fordel at vælge frem for et lån. Hvis man blot ønsker at have et større månedligt rådighedsbeløb pga. Forventede eller uventede kommende udgifter – eksempelvis i forbindelse med en flytning, som man endnu ikke kender den konkrete pris på, kan det bl.a. være en fordel at få oprettet en kassekredit som buffer.

Forskel på lån og kassekredit

Forskellen på et lån og en kassekredit er desuden, at man ved en kassekredit ikke laver nogen aftale med kreditor om, hvornår pengene skal betales tilbage igen. Det kan i stedet være, når det passer ind i, at der er lidt luft i økonomien til det. Der er derfor ikke noget fast, månedligt afdrag eller nogen fast løbetid, aftalen genforhandles blot efter 5 år.

I forbindelse med oprettelse af en kassekredit er der i modsætning til mange andre lån, ikke en masse kriterier, der skal være opfyldt for at blive godkendt.

Hvad koster en kassekredit?

Hos nogle banker kan der ved oprettelse af en kassekredit være et etableringsgebyr, men det er blot et engangsgebyr.

For at få et overblik over, hvad omkostningerne ved kassekreditten er, anbefales det at tage et blik på kassekredittens ÅOP.

ÅOP

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og inkluderer både kredittens rente men også eventuelle øvrige omkostninger der er i forbindelse med kassekreditten – eksempelvis det førnævnte oprettelsesgebyr.

Ofte vil den oplyste ÅOP ændre sig alt efter, hvor stor en del af sin kredit, man gør brug af. Bruger man hele 100% af kreditten vil de årlige omkostninger i procent være lavere end hvis man kun bruger 25% af kreditten.