Forbrugslån

Lån penge på den smarte måde.

Find det forbrugslån der passer dig bedst.
1. Find Lån 2. Ansøg online 3. Få Pengene udbetalt.

 

Hvad er et forbrugslån ?

Et forbrugslån er et fleksibelt lån, hvor du selv bestemmer, hvad pengene skal gå til. Hvis du står og mangler penge nu og her eksempelvis til et nyt køkken, en ferie, en campingvogn eller lignende, kan et forbrugslån være løsningen. Når du optager et traditionelt banklån, bliver du tit bedt om at stille en sikkerhed for beløbet, og i mange tilfælde vil du blive bedt om at redegøre for pengenes formål. Med et forbrugslån bestemmer du helt selv, lånet er typisk et mindre beløb, end et lån hvor du bliver krævet at stille sikkerhed. Som navnet antyder, er et forbrugslån til forbrug fx. nyt køkken, en rejse, ny bil eller hvad du lige star og skal bruge penge til.

Hvad koster et forbrugslån?

Hvad et lån koster afhænger af mange forskellige aspekter. Her spiller både faktorer som lånets størrelse, løbetid, renter og øvrige omkostninger ind. Du kan som regel selv vælge lånets størrelse samt løbetiden, og på den måde skræddersy det til dine behov. Dette afhænger af, hvilken låneudbyder du vælger.

Et forbrugslån er dyrere, hvis du vælger at optage det hos en af online låneudbyderne, fremfor at optage forbrugslånet i banken. Det skyldes, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet, når du optager det online, og de løber derfor en større risiko ved at låne penge ud. Hos nogle online låneudbydere kan du få dit første forbrugslån gratis. Det er derfor vigtigt at undersøge markedet.

Derudover spiller renten selvfølgelig også ind. Hvis forbrugslånet har en lav rente, vil det være billigere end et forbrugslån med en høj rente. Det optimale ville være at finde et rentefrit forbrugslån, men det er primært kviklån, du kan finde uden rente.

Hvor meget kan jeg låne?

Hvis du besøger de mange låneudbydere på internettet, vil du hurtigt kunne se, at det kan variere meget, hvor stort et beløb du kan låne. Et forbrugslån kan spænde mellem 100 kr. og op til 350.000 kr. Hvilket beløb du vælger, er helt op til dig og dine behov. Det anbefales dog, at du ikke låner mere, end du har brug for. Der vil netop altid være omkostninger forbundet med et forbrugslån, som du skal betale tilbage før eller siden.

Hvis du skal låne mellem 100-7000 kr., vil det måske være en god idé at kigge på mulighederne for at tage et kviklån. Et kviklån ligner meget et forbrugslån, men hvis du tager et kviklån, kan du kun låne op til 7.000 kr. og skal have betalt pengene tilbage inden 30-45 dage, hvorimod, at det er lidt anderledes ved et forbrugslån.

Det er altid vigtigt, at du overholder den løbetid, du har valgt. Hvis ikke du betaler forbrugslånet tilbage indenfor den aftalte tid, vil det blot blive dyrere og i værste tilfælde, vil du blive registreret i RKI eller Debitor Registret.

Sikkerhed i forbindelse med optagelse af forbrugslån

I forbindelse med optagelse af forbrugslån skal der typisk ikke stilles sikkerhed. Det kan dog variere fra låneudbydere til låneudbydere. Grundet det store spænd i lånebeløbet, kan der være store forskelle på hvilken holdning låneudbyderne har til sikkerhedstillelse ved et forbrugslån.

Nogle af låneudbyderne vil gerne have en form for sikkerhed, hvis du skal låne flere hundrede tusinde kr. Men som udgangspunkt skal du ikke stille sikkerhed, når du optager et forbrugslån.

Billige forbrugslån – hurtigt og nemt

Ved at vælge et forbrugslån giver det dig muligheden for at låne hurtigt og nemt til lige hvad du har brug for.
Forbrugslånet kan, udover hos banken, også lånes hurtigt og nemt hos en af de mange online låneudbydere. Her foregår hele låneprocessen online, og det er derfor en langt hurtigere låneproces, end det vil være, når du går i banken. Du skal ikke stille sikkerhed for forbrugslånet, som de traditionelle banker ofte kræver.

Derudover kan du ansøge om et forbrugslån hvor som helst i alle døgnets 24 timer. Det kræver kun, at du har adgang til internettet, eksempelvis via din computer eller smartphone, og at du har et gyldigt NemID ved hånden. Du kan herefter være heldig at modtage pengene på din bankkonto i løbet af én time. Vi har gjort det endnu nemmere for dig at ansøge om et forbrugslån. Du skal blot udfylde en låneansøgning. Du har dermed hurtigt pengene på kontoen, og da det er et forbrugslån, skal du som udgangspunkt ikke stille sikkerhed for forbrugslånet.

Du bør altid overveje nøje, hvorvidt det er det rigtige for dig at optage et forbrugslån. Står du akut og mangler penge, eller ønsker du at forbedre huset derhjemme, så kan et forbrugslån til tider være en god løsning. Dog er det vigtigt, at du sørger for, at forbrugslånet ikke bliver for dyrt for dig. Du skal være sikker på, at du kan tilbagebetale lånet til den aftalte tid.

Forbrugslån

Lånebegreber du skal være opmærksom på i forbindelse med optagelse af forbrugslån?

Det vigtigste lånebegreb du skal være opmærksom på i forbindelse med optagelse af et forbrugslån er ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er derfor en god indikator for, hvor dyrt forbrugslånet er. ÅOP indeholder alle de omkostninger, som er forbundet ved at optage et forbrugslån, begrebet ÅOP indeholder gebyrer, renter samt andre udgifter i forbindelse med optagelsen af et forbrugslån.

Selvom ÅOP er klart det vigtigste lånebegreb, er der også andre begreber, du skal have kendskab til, inden du tager et forbrugslån. Det er lånebegreber så som:

 • TILBAGEBETALINGSPERIODE

Hvor lang tid, du har til at tilbagebetale dit forbrugslån.

 • RENTE

Renter er den udgift, der er i forbindelse med at optage forbrugslånet. Kort sagt er det den procentsats, du skal betale for at få lov til at låne pengene af låneudbyderen.

 • HOVEDSTOL

Hovedstolen er et begreb for det samlede lånebeløb, hvis du gerne vil låne 400.000 kr., er du egentlig nødsaget til at låne lidt mere end dette, da der også er nogle stiftelsesomkostninger samt et kurstab. Derfor vil forbrugslånets hovedstol som regel være et par tusinde mere end det oprindelige lånebeløb.

 • MÅNEDLIG YDELSE

Den månedlig ydelse afhænger af lånebeløbet, lånetiden på dit forbrugslån samt renten på lånet. Da den månedlig ydelse afhænger af flere forskellige faktorer, kan den variere meget. Den månedlig ydelse er hvor meget, du skal betale i kroner og ører om måneden.

 • STIFTELSESOMKOSTNINGER

Stiftelsesomkostninger er et fast beløb, som du skal betale, når du opretter forbrugslånet. Stiftelsesomkostninger kan have stor indflydelse på lånets ÅOP, da stiftelsesomkostningerne vil udgøre en væsentlig højere procentdel, hvis du låner 5.000 kr. frem for 50.000 kr.

Samtlige af disse begreber har indflydelse på de årlige omkostninger i procent (ÅOP), og det er derfor vigtigt at have kendskab til disse, så du kan være kritisk overfor hvad låneudbyderne tilbyder dig. Ved at have kendskab til disse begreber, har du nemmere ved at vælge det bedste og billigste forbrugslån ud fra den økonomiske situation, du er i.

Forbrugslån hos banker vs. forbrugslån online

Der er nogle klare forskelle mellem at optage et forbrugslån hos de traditionelle banker sammenlignet med forbrugslån online.

Traditionelle banker

Hos de traditionelle banker vil renten være en del lavere end hos låneudbyderne på internettet. Det skyldes blandt andet, at du hos udbyderne på internettet ikke stiller sikkerhed på lånet, og derfor løber de en større risiko. Derudover er der billigere låneomkostninger ved at optage et forbrugslån hos din traditionelle bank.

Samtidig kan det være en fordel at have al din økonomi samlet ét sted. Det giver et bedre overblik over din økonomiske situation. Bankerne skal dog lave en kreditvurdering af dig og have en større indsigt i din nuværende økonomi. Det kan derfor kræve en del tid og ressourcer at indsamle lønsedler mm. Der kan derfor gå lang tid, før du ved, om du bliver godkendt til lånet. Derudover skal du også bruge tid på at aftale og afholde møder med din bankrådgiver. Du skal ydermere oplyse lånets formål til din bank.

Billige Forbrugslån online

Hvis du optager et forbrugslån på internettet, er det en nem og hurtig proces, da hele låneprocessen foregår online. Det vil sige alt lige fra låneansøgningen, godkendelse af forbrugslånet samt overførsel af penge til din bankkonto. Nogle steder ved du indenfor 15 minutter, om du er godkendt til lånet. I løbet af 1 time kan du som regel se pengene på din konto.

Der er også en frihed ved, at du ikke skal stå til regnskab for, hvad forbrugslånet skal bruges til. Du skal dog være opmærksom på du ikke kan få økonomisk rådgivning, og du kan derfor komme til at træffe en forkert beslutning. Der er høje renter og gebyrer ved forbrugslån online. Derudover er løbetiden ofte forholdsvis kort, og det er derfor vigtigt at være sikker på, at forbrugslånet kan tilbagebetales.

Hvem kan optage et forbrugslån?

I princippet kan alle optage et forbrugslån. Myndighederne stiller dog krav til, at du minimum er fyldt 18 år, før du kan optage et mål. Det er derfor både banker og online låneudbydere nødt til at forholde sig til. Nogle låneudbydere har dog valgt at øge alderen for, hvornår du kan ansøge om lån.

De forskellige låneudbydere stiller en række krav til dig som låntager, som du skal opfylde, før du kan blive godkendt til lånet. Disse krav kan du læse om hos den pågældende låneudbyder. Dog er der et vigtigt krav, som er gældende for alle låneudbydere; du må ikke være registreret i hverken RKI eller Debitor Registret.

Basale krav til et forbrugslån

 • Du skal være fyldt 18 år.
 • Du skal være dansk statsborger

Ekstra krav.

 • Du skal være over 20 år. Nogle har dog krav om at du skal være fyldt op til 23 år.
 • Du må ikke være registreret i RKI.
 • Du skal have et fast arbejde.
 • Du har en årsindkomst på over 125.000 kr.
 • At du maksimalt må låne 4.000 kr. første gang.

Forbrugslån – kan det betale sig?

Kan det betale sig at tage et forbrugslån? Ja det kan det godt i nogle tilfælde. Det kan være du står og skal bruge pengene helt akut. Når du tager et forbrugslån, skal du nemlig ikke stå til regnskab for, hvad pengene skal bruges til. Derfor kan det godt betale sig i visse tilfælde at optage et forbrugslån.

Mange eksperter fraråder forbrugslån til alle typer af køb, om det er akut, til forbrug, eller noget helt tredje er langt størstedelen af eksperterne imod forbrugslån.

Det oplagte spørgsmål er derfor, om der ikke var et fornuftigt alternativ til forbrugslån. Det er der selvfølgelig, men det kommer an på, hvad du skal bruge pengene til og hvor stort lånebeløbet er.

Hvis du star og skal optage et forbrugslån vil vi anbefale dig at starte med at ligge et budget så du får et overblik over din økonomi. Med et budget vil du kunne se hvad du har af indtægter og udgifter og du vil dermed kunne se hvad du kan afdrage med hver måned på et lån – du kan benytte vores budgetskema som du finder her.

Når du har lagt et budget kan det måske vise sig at du har mange smålån eller kreditter du betaler af på, der vil måske derfor også være en mulighed for at få samlet alle disse smålån I et nyt lån og dermed måske få et mindre månedeligt afdrag som så I sidste ende giver dig luft I økonomien I hverdagen, vi har lavet en liste med samlelån og de fordele der er med det.

Hvis du star og skal bruge et større forbrugslån vil vi anbefale at du undersøger mulighederne hos enten Santander Bank eller Bank Norwegian.

Hvis det er et lidt mindre lån du har brug for vil vi anbefale dig SparNord bank